96E5510B E43D 4CA2 BFDE C65F2B364AC5 mw1024 n sОголошено тендер на проведення першочергових заходів з попередження надзвичайних ситуацій, ліквідації негативних наслідків аварії на полігоні ТПВ місті Львова в селі Великі Грибовичі. Тендер оголошено на сайті електронних закупівель «Prozzoro». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Подавати пропозиції можна до 21 квітня. Торги відбуватимуться 23 квітня. Після визначення переможця і підписання угоди зразу ж планують розпочинати роботи. Замовником робіт є ЛКП «Збиранка». Роботи проводитимуться за бюджеті кошти м. Львова.

«Це першочергові невідкладні заходи з попередження надзвичайних ситуацій, ліквідації негативних наслідків аварії на полігоні ТПВ у с. Великі Грибовичі. Нагадаю, що на цьому полігоні вже на 85% збудована дамба біля озер фільтратів. Зараз, коли стабілізується температура, будемо завершувати ці роботи. Однак, у тій частині, де стався зсув, там продовжують витікати фільтрати. Також є потенційна небезпека, що може бути якийсь рух чи зсув полігону. Тому, там буде побудована інша дамба і будуть зроблені обвідні канали. Це для того, щоб відвести дощову воду і фільтрати, які поступають, не виходили за межі дамби. Так само буде побудований вал, щоб в разі, якщо був би у тій частині зсув полігону чи якісь рухи тіла полігону, то ця дамба і вал забезпечать утримання можливого зсуву схилу. Тому це заходи – будівництво дамби і валу, щоб унебезпечити можливість витоку фільтрату і зсуву.

У тендерній документації передбачено, що кінцевий термін виконання робіт грудень 2018 року. Однак, коли визначиться переможець і ми підпишемо угоду, тоді детальніше будемо обговорювати терміни виконання. Гарантовано до кінця року роботи мають бути виконані, та вже з переможцем будемо говорити про якнайшвидше виконання цих робіт.

Роботи виконуватимемо за міські кошти. Бюджетні призначення на ці роботи є, вони будуть перераховані на виконання робіт в ЛКП «Збиранка», яке є замовником робіт. Усі роботи ми будемо виконувати відповідно до чинного законодавства», – розповів Сергій Бабак.

За його словами, наступним кроком буде корегування комплексного проекту по рекультивації полігону, який розроблений у 2013 році, інститутом «Гірхімпром», де передбачено великий комплекс робіт. Оскільки на полігоні відбувся зсув, також вступили в дію нові норми ДБН, зараз на фінальній стадії розроблення основних технічних рішень, які ляжуть в основу коригування цього проекту. Ці технічні рішення розробила французька компанія «Egis», в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю, від 17 березня 2017 року. Організацію, яка буде проводити корегування проекту, також буде визначено на основі тендерних процедур.