15228420165ac4b9a0dbb06Засідання комісії з обрання генерального директора КЗ ЛОР «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» продовжиться у понеділок, 16 квітня, о 12.00. Про це повідомляє кореспондент Форпоосту.

На керівну посаду цього закладу кандидують троє осіб. Зокрема, Ірина Біль, Дзвенислава Москв'як-Лесняк та Марія Малачинська.

Журналісти Форпосту поцікавилися обставинами, які конкуренти однієї з претендентів на керівництво Перинатальним центром використовували у виборах на поосаду.

Одна із пацієнток Перинатального центру, що скористалась своїм правом вибору лікаря, обрала послуги лікаря Палій М.О. За словами жінки, згодом у неї виникли претензії до медика. Також пацієнтка стверджує, що окрім цього, допомогу надавали ще вісім лікарів МККПБ1, а звинуватили в усьому трьох.

Оскільки справа скерована в суд і, дотримуючись лікарської таємниці, коментувати деталі ситуації щодо звернення та надання медичної допомоги зараз лікар не може. Справа триває впродовж 5 років.

Сама пацієнтка також стверджує, що лікувала її не Дзвенислава Москв'як-Лесняк. Жінка припускає, що поширення недостовірної інформації може бути комусь вигідним. Рецензію на цей випадок робила професор, яка приймала участь у наданні допомоги, а членом комісії була адвокат пацієнтки. 

Нагадаємо, що під час засідання конкурсної комісії пані Москвяк-Лесняк «закинули» історію про неналежне виконання нею професійних обов’язків і про те, що їй оголошено підозру. Натомість сама лікарка подробиць цієї справи не озвучила, назвавши їх лікарською таємницею.