4541524153211Львівська область входить у першу четвірку регіонів України з найбільшою кількістю постраждалих. Лідирують в цьому антирейтингу Івано-Франківська, Закарпатська та Одеська області. Про це розповів заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут, повідомляють Ваші новини.

Зі слів фахівця, два тижні тому за львівському заводі "Бадер" зафіксували спалах кору. Повідомлялося, що захворіло 18 осіб. Зараз кількість хворих працівників підприємства перевищила 50 чоловік і продовжує зростати.

Як стверджує Олег Когут, керівництво "Бадера" закупило 700 доз імуноглобуліну, але частина співробітників заводу відмовляється від щеплень, тому кількість постраждалих збільшуватиметься.

Відзначимо, що ще один спалах хвороби зафіксували на іншому львівському підприємстві - заводі "Fujikura", де на кір захворіло 56 осіб.

"Захворюваність на кір в області поки не йде на спад. Зростання фіксуватимуть, як мінімум, до кінця весни, а, можливо, і влітку. З початку року за первинними діагнозами зареєстровано вже 1532 випадки захворювання на кір, з них дітей - 1035", - повідомляє Олег Когут.

Нагадаємо, що в цьому році зафіксована смерть в результаті захворювання на кір. Померла 3-річна дівчинка. 

Загальна ситуація у Львівській області поки не вселяє оптимізму. За останні три дні захворіло 50 мешканців регіону, серед них 18 дітей.

Як раніше повідомлялося, за останній рік плановою вакцинацією охоплено понад 90% дітей. Проте цього поки що недостатньо, аби зупинити спалах кору в країні. На замовлення Міністерства охорони здоров’я Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив поставку нової партії вакцин проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Це уже друга партія вакцини, закуплена за кошти державного бюджету, що надійшла в Україну цього року, і буде розподілена в регіони найближчим часом.