1 kjycfcУ Львові орендувати квартиру завжди було важко. Особливо, якщо бюджет дозволив винайняти лише найдешевший варіант. Причина цього ховається в досить банальній справі, чимала кількість ІТ-фахівців приїжджають до Львова, влаштовуються у великі іноземні корпорації та готові платити за житло за курсами іноземних валют. У той час львів’яни, що працюють на менш прибутковій роботі, залишаються ні з чим та місяцями не можуть знайти житло. Про це розповідає «Ulvovi.info».

Через те, що люди постійно шукають кращого життя, особливо у великих містах, попит на житло може значно перевищувати пропозицію. До нашого міста, до речі, на запрошення Андрія Садового, приїжджають спеціалісти зі всієї України. Ріелтори однозначно підтверджують, що чимала кількість звернень поступає саме від працівників у галузі цифрових технологій. Внутрішня міграція впливає й на ринок оренди інших міст-мільйонників. Дуже часто роботодавці з інших міст готові поширювати своє оголошення на суміжні регіони, аби домогтися більшого успіху. Як правило, значна частина людей із сіл та маленьких містечок, де немає роботи, з радістю погоджується на переїзд, особливо коли компанія пропонує безкоштовне проживання та харчування.

Якщо ще в минулому році орендувати однокімнатну квартиру можна було за 3-4 тисячі, то зараз ця сума піднялась до 5-6 тисяч. І це не в центральній частині міста та не зі супер модним ремонтом. Квартири в новобудовах здаються за 8-10 тисяч і орієнтовані саме на ІТ-фахівців. Житло в нових будинках настільки популярне, що зараз у місті забудовується кожен клаптик землі. За прогнозами ріелторів, до літа нинішнього року ціни на оренду житла не повинні зрости, бо для цього немає відповідних підстав, наприклад, орендарі не згідні платити більше, аніж вони платили до цього.