z1525253339a14iЛегенда львівської журналістики, один із засновників Товариства Лева і Української галицької партії, редактор "Поступу" і "Збруча", невтомний дослідник нашої історії. Всюди треба вже додавати оце "був". Інсульт. Через десять днів ще раз, пише Zbruč.

Андрій Софронович Квятковський народився 23 лютого 1957 року. Закінчив Поліграфічний інститут. При першій нагоді кинувся в громадську, тоді за фактом антирадянську діяльність. Фактично ініціював першу масову акцію майбутнього Товариства Лева — відновлення могил на Личакові. Відновлення пам'яті. Цим займався практично ціле життя: в самвидавчому «Поступі», потім у «Пост-Поступі», потім – фрагментами в Києві (СТБ, 5 канал, вікіпедія etc.), далі — в щоденному «Поступі» і до останнього — на Zbruči.

Роман Онишкевич, львівський журналіст, висловлює співчуття всьому Львову через таку втрату.

"Він захищав українські традиції у Товаристві Лева. Він захищав архітектуру Львова у громадських ініціативах. Він захищав Дністер від екологічного лиха. Він захищав Україну на Майданах. Він захищав здоровий глузд у своїх текстах. Себе захистити не зміг…
Андрію, дякую, що був моїм першим вчителем у журналістиці. Дякую, що колись не шкодував часу вчити мене, шмаркача, писати і думати. 
Вічна і добра пам'ять! Співчуття Лесі, дітям, усій родині, друзям і Львову".