1 56735673Таку петицію зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій.

Авторка петиції Наталія Гентош зазначає, що такі цирки порушують не тільки міжнародні норми, але і українське законодавство.

"На сьогоднішній день закони, що забороняють чи обмежують залучення тварин до циркових постановок, діють в Австрії, Великобританії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, багатьох штатах США та ще в кількох десятках країн. Вже декілька міст України заборонили в'їзд цирків-шапіто на територію їхнього міста. 
А саме тому, що умови утримання тварин у пересувних цирках неприпустимі та гірші будь-якої в'язниці.Тварини проводять життя, мов заручники або раби. Для їхньої дресури застосовують жорстокі способи. Звірів постійно б'ють батогами, електрошокерами та морять голодом. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах. Левам, слонам і тиграм доводиться виконувати не притаманні їхній дикій природі рухи. У цирках тварини не живуть, а існують. Обмежені в пересуванні тварини зазнають там жахливих страждань, а коли виходять на арену ― неймовірного стресу. Таким чином, порушується Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та не відповідає нормам наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища УКРАЇНИ N 429 «Про затвердження Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах".

Як йдеться у петиції, громада Дрогобича, що на Львівщині, вимагає у міської влади заборонити перебування пересувних цирків на території міста.

"Ми, представники зоозахисної громадської організації "Щасливі хвости" та громада м. Дрогобича занепокоєні чисельною та підтвердженою документально інформацією про жорстоке поводження з тваринами в подібних закладах - зооцирках та наявністю таких закладів на території м. Дрогобича. Тому, звертаємось до Міської Ради з вимогою здійснення заборони в'їзду пересувних цирків з тваринами на територію нашого міста"