UZE 0405 02Працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили та припинили діяльність групи осіб, які здійснювали незаконний видобуток  корисних копалин загальнодержавного значення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.
 
Встановлено, що двоє мешканців Дрогобицького району, не маючи жодних дозвільних документів, організували видобуток піщано-гравійної суміші у заплавах та руслах річки Бистриця. Видобуту суміш вони у подальшому реалізовували як будівельний  матеріал фізичним та юридичним особам. Правоохоронці затримали зловмисників під час незаконного видобутку корисних копалин - у них вилучено  екскаватор та вантажну автомашину.

UZE 0405 01Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Для нарахування завданих навколишньому середовищу збитків залучено спеціалістів Державної екологічної інспекції у Львівській області. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин  у заплавах та руслах річок заборонений діючим природоохоронним законодавством, окрім того, це призводить до непередбачуваних, а інколи й катастрофічних наслідків під час весняних повеней.