77 mainНАБУ перевіряє походження 227 тисячі євро і 39,3 тисяч доларів, які вивіз за кордон перший заступник начальника Стрийської об'єднаної податкової інспекції Володимир Сачко. Про це повідомляє 368.media.

Підставою для відкриття кримінального провадження стали матеріали держслужби фінансового моніторингу, отримані від підрозділу фінансової розвідки Словацької Республіки.

Протягом лютого-червня 2016 року Сачко поза митним контролем вивіз гроші на загальну суму 227 тис. євро і 39,3 тис. доларів через кордон України в бік Словаччини. У відділенні Митної адміністрації в місті Міхаловце (пункт перетину кордону Vysne Nemecke) львівський податківець задекларував ці кошти як власні заощадження і прибуток.

Згідно з електронними деклараціями за 2015-2016 роки, Володимир Сачко не володів будь-якими заощадженнями, а його дружина Мар'яна Сачко володіла 51 тис. Доларів і 47 тис. Доларів, відповідно в зазначені періоди.

Допитаний в якості свідка податківець Сачко заперечує факт незаконного збагачення і пояснив, що зазначеною сумою грошових коштів він не володіє, а через державний кордон України та Словаччини він переміщував одні ті ж власні гроші і гроші, позичені у своїх знайомих.

Ці маніпуляції з грошима він нібито проводив для завищення суми готівки при їх декларуванні на території Словаччини та щоб уникнути місцевих перевірок законності їх придбання при купівлі нерухомості на території Європейського союзу.

Також Сачко точно не зміг назвати детективам джерело зазначених коштів.