234567898765Сьогодні, 31 травня, під стінами Львівської обласної ради мешканець села Кожичі, що на Яворівщині, Володимир Бухонок оголосив безстрокове голодування.

Таким чином місцевий активіст та колишній вчитель протестує проти непрозорого розподілу землі сільськими депутатами 

"30 чи 40 гектарів покроїли на діляночки і роздали. Що, кому і як - ні в кого не питали, жодних зборів чи оголошень не було.

Біля церкви зробили ставок. Обіцяли, що це буде спортивно-оздоровчий дитячий центр, єдиний в Україні. Вирішили його приватизувати. Тепер обгородили і людей купатись не пускають, оформили його як пожежну водойму", - каже пан Володимир.

Нагадаємо, у березні цього року Володимир Бухонок вже голодував під стінами ОДА.

З його слів, один із депутатів вирішив облаштувати собі ставок навпроти своєї хати – не спитавши думки громади. «А тепер вже забороняють людям купатися у тому ставку, погрожують, бо запустили рибу», – додає селянин.

Пан Володимир каже, що понад 20 років пропрацював вчителем у школі. «Особливо боляче, що ці мудрагелики – мої учні», – зауважив він.

"Територія Домажирської сільської ради і село Кожичі – це непроста територія. Вона дотична до кільцевої дороги, біля якої збудований завод «Бадер» та будуються інші об’єкти придорожнього сервісу. Є певне невдоволення і обурення селян, що на колишніх городах розвиваються такі об’єкти. Але коли такі речі є, відбуваються громадські слухання. Я не можу стверджувати, що там відбувається щось незаконно. Думаю, діють у межах законодавства", – прокоментував тоді ситуацію голова Яворівської РДА Орест Хлян. 

Відео: Орест Цибрівський