33338152 1758413470871476 2174639098420002816 nСьогодні, 31 травня, відбулося спільне засідання комісії охорони здоров’я, комісії з питань розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства, комісії з питань екології та природних ресурсів Громадської ради при Львівській облдержадміністрації, повідомила прес-служба ЛОДА.

Участь у засіданні взяв начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрій Сенюк.

Під час засідання розглянули санітарно-технічний стан очисних споруд «Львівводоканалу» на вул. Пластовій, 13 у м. Львові, стан екосистем прилеглих територій, шляхи реконструкції та модернізації очисних споруд.

Також, за результатами засідання, напрацювали шляхи вирішення проблеми з накопичення мулу, механізм його переробки та утилізації.

Нагадаємо, останніми днями з'явилася інформація про аварію на мулових полях, де, зі слів мешканців, прорвало очисну дамбу на вулиці Пластовій і нечистоти витікають у поля, проникаючи в ґрунт. Зі словами начальника Держекоінспекції у Львівській області Миколи Маланича, це буде мати негативний вплив на навколишнє середовище. Натомість, "Львівводоканал" спростовує інформацію про аварію, акцентуючи увагу на тому, що підприємство здійснює планове укріплення обваловки.

Проте, з очерету рікою продовжує текти чорна рідина, зафарбовуючи в такий же колір все, що трапляється на її шляху, каже активіст Ігор Стукалець.