1 arsen5Городоцька центральна районна лікарня наприкінці лютого цього року провела закупівлю фармацевтичних препаратів загальною вартістю понад півмільйона гривень.

На першому лоті, де медики закуповували хімічні реактиви, змагалось двоє ФОПів: Руслана Дмитрук та  Галина Жидачевська. Підприємці не знижували своїх цін в ході аукціону, тож ФОП Жидачевська Г.В. виграла з пропозицією 396,5 тис. грн, тоді як конкурентка пропонувала поставити товар на 428 грн. дорожче.

Експерти помітили, що учасники додали до своїх пропозицій сертифікати якості та відповідності, які видані в один день та мають одинаковий реєстраційний номер.

Окрім цього, ФОПи у своїх формах цінових пропозицій допустились однакової граматичної помилки, використовуючи замість апострофа лапки («).

У 2016 році, як тільки запрацювала система ProZorro, беручи участь у закупівлях, Галина Жидачевська вказувала мобільний номер телефону, який також при реєстрації в системі зазначила як свій контактний номер Руслана Дмитрук – 0679437703.

Двоє підприємців прописані у Сихівському районі Львова та вже зустрічались на торгах Жовківської центральної лікарні та військово-медичного клінічного центру.

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» звернулись в Антимонопольний комітет України з вимогою розслідувати виявлені факти ймовірних антиконкурентних узгоджених дій цих учасників.

1 pomylky 1 telefon