1 402425Кабінет міністрів України з наступного року запроваджує компенсацію працюючим матерям, які після народження дитини змушені винаймати няню для догляду за дитиною.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Depo.ua.

"Коли мама народжує, треба думати про те, особливо, якщо людина працює, як йти працювати. І тут потрібно у ці перші місяці і роки підтримати маму. Дати можливість їй або родині найняти няню для того, щоб доглядати свою дитину, а самій працювати. І тут ми спільно з органами місцевого самоврядування приймаємо рішення у тих пропорціях, яких на сьогодні зараховується до бюджетів податок на доходи фізичних осіб – я думаю, що це буде справедливо – вводимо таке поняття як "муніципальна няня". Коли ви наймаєте няню для доглядом за своєю дитиною, ми будемо вам компенсувати десь приблизно півтори тисячі гривень кожного місяця з заробітної плати, щоб кожна дитина в Україні була доглянута", – повідомив Гройсман.

Голова уряду додав, що ця програма почне працювати з 1 січня наступного року, а у вересні це знайде своє відображення у проекті бюджету 2019 року.