4 original photoЦьогоріч у багатьох загальноосвітніх школах західного регіону України під час урочистостей з нагоди свята останнього дзвоника адміністрація та викладачі навчальних закладів звернули увагу школярів на правила безпеки на об’єктах інфраструктури. Про це інформує Медіастар.

Напередодні завершення навчального року керівництво регіональної філії «Львівська залізниця» звернулося з листами в обласні управління та департаменти освіти і науки державних адміністрації семи областей, які об’єднує Львівська магістраль, із проханням організувати тематичні профілактичні бесіди з дітьми та підлітками перед початком літніх канікул. Крім того, з метою підвищення рівня обізнаності дітей про правила перебування на об’єктах магістралі, залізничники просять освітян розглянути можливість внести до навчальних планів освітніх закладів вивчення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.

Така ініціатива зумовлена серйозним занепокоєнням із приводу стрімкого зростання кількості випадків травмувань громадян, у тому числі дітей та підлітків, на об’єктах залізничної інфраструктури. Залізничники наголошують, що порушення правил поведінки на залізниці, які частішають із поширенням новомодних підліткових захоплень, зокрема із використанням ґаджетів, призвели до того, що впродовж 2013-2017 років на території Львівської залізниці через власну неуважність та необережність травмувалося 30 дітей віком до 16 років, 9 випадків призвели до смерті. Із початку 2018 року на об’єктах інфраструктури Львівської регіональної філії зазнало травм 3 дітей, із них 1 випадок – зі смертельним наслідком. 
Серед типових порушень правил, що призвели до травм, ходіння по коліях та перехід колій в неналежних місцях; ходіння по коліях у навушниках чи з іншими засобами, які знижують рівень уваги, слухового та зорового сприйняття. Часто до біди призводять спроби сфотографуватися на рухомому складі, опорах мостів та в інших небезпечних місцях.
Львівська залізниця продовжує реалізовувати комплекс заходів зі запобігання травмуванню громадян на об’єктах інфраструктури. Зокрема у квітні-травні цього року на магістралі відбувся місячник із профілактики невиробничого травматизму. У рамках акції залізничники провели широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо запобігання невиробничому травматизму на транспорті серед населення, приділивши особливу увагу бесідам та практичним заняттям із учнями шкіл, ліцеїв та коледжів, студентами вищих навчальних закладів. Загалом працівники залізниці відвідали 723 навчальних заклади західного регіону, провели понад 1150 тематичних уроків, охопивши аудиторію у понад 60 тис. дітей та підлітків.