78161 червня на Львівщині офіційно розпочався купальний сезон. Органи місцевої влади та місцевого самоврядування протягом березня – квітня визначили та затвердили  перелік місць для відпочинку. Загалом це – 39 об’єктів масового відпочинку на воді, з них 24 пляжі. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Фахівцями Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області проведено водолазне обстеження дна підводної акваторії 21 пляжу. Проте лише 19 пляжів відповідають вимогам.

"Загалом, на території Львівської області визначено 19 пляжів, які відповідають вимогам Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2015 № 301. Відповідно до зазначених Правил, суб’єкти господарювання, які надають послуги з організації відпочинку людей на водних об’єктах, мають забезпечити проведення водолазного обстеження підводної частини акваторії пляжу, створити відомчі рятувальні пости, які укомплектовані підготовленим персоналом та необхідним обладнанням й інвентарем, заключити угоди на обслуговування Державною аварійно-рятувальною службою", – кажуть у відомстві.

На території пляжів встановлять стенди, на яких має бути розміщено інформацію про глибину і площу водного об’єкта, нахил берегів і ширину мілководдя, температуру та якість води, рівень благоустрою пляжів.

На сьогодні, для відпочинку відкриті пляжі на наступних водних об’єктах:

– Дрогобицький район – озеро поблизу с. Модричі;

– Жовківський район – озера поблизу населених пунктів Воля Гамулецька та Фійна-Майдан;

– Золочівський район – міський став в парку “Здоров’я” у місті Золочів;

– Миколаївський район – пляжі на озері поблизу з/д станції “Задорожнє”;

– Перемишлянський район – міський став у місті Перемишляни та озера поблизу населених пунктів Стрілки та Коросно;

– Пустомитівський район – озера поблизу міста Пустомити та населених пунктів Старе Село та Давидів;

– Яворівський район – рекреаційна водойма Яворівського Національного природного парку.