1 34557289 1740691709384462 417380691282493440 nСьогодні, 5 червня, під стінами Львівської обласної ради зібрались мешканці міста Соснівка, сіл Сілець, Межиріччя і Волсвин, які вимагають не допустити їхнього об’єднання в Червоноградську ОТГ. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

Пікетувальники хочуть створити Сілецьку громаду з центром у Соснівці, натомість, за їхніми словами, їх примусово об’єднують із Червоноградом.

«Ми сьогодні пікетуємо Львівську обласну раду з вимогою об’єднати нас з центром у місті Соснівка. Перший перспективний план передбачав, що довколишні села мали об’єднатися з центром у Соснівці, а Червоноград мав би бути окремо.

Тепер Львівська облрада хоче змінити цей план, щоб Соснівку, Сілець, Межиріччя об’єднати з центром у Червонограді. Ми проти цього. Ми все своє життя були містом-супутником Червонограду, і нам завжди виділяли якісь крихти з бюджету. Тепер ми хочемо бути окремо, але нам цього не дають зробити. Соснівка та села довкола неї – це є промзона. Незважаючи на те, що багато шахт позакривали, у нас є високовольтні потужні підстанції, які утримували шахти, є водопостачання… Це є технічна зона, а в Червонограді нема такого, от він і хоче це все «підмести» під себе, щоб потім можна було розвиватись за наш рахунок», – розповів мешканець Соснівки Олександр.

Зазначимо, через примусове об’єднання в Червоноградську ОТГ мешканц Соснівки, Сільця, Межиріччя та Волсвина пікетують Львівську обласну раду вже не вперше. Востаннє із акцією протесту під стінами облради вони збиралися наприкінці березня цього року.