1386607Сьогодні, 7 червня, на сесії Львівської міської ради було прийняте рішення про надання ЛКП «Зелений Львів» дозволу щодо встановлення меж земельної ділянки на місцевості на вул. Володимира Великого, 12 для збереження та використання скверу. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Згідно з проектним планом, буде розширено заїзд на вул. Тролейбусну, функціонуватиме 3 смуги транспорту замість 2. Також буде створено місце для паркування автомобілів, велодоріжка, лавочки, замінена тротуарна плитка та бордюри.

Як повідомляв Zaxid.net у березні 2016 року за проектом, на перехресті вулиць облаштують 21 місце для паркування автомобілів, велодоріжку, лавочки та замінять тротуарну плитку. Також на місці старих газонів висадять нові дерева та кущі.

1386607 1412965«Це має бути сквер із усіма елементами вуличної  інфраструктури. Зараз там просто не облаштована територія, водії стихійно паркуються на газонах, розносячи болото по тротуарах. Ми хочемо цю зону впорядкувати. Біля дороги має бути заїзд для паркування автомобілів із 21 паркомісцем. Поблизу парковки також проходитиме велодоріжка та тротуар», - розповів радник мера Львова з питань велоінфраструктури Олег Шмід.

Тоді зі слів Олега Шміда, для проведення таких ремонтних робіт потрібно було близько двох місяців. За його прогнозами, до початку літа сквер мав би бути готовий. Радник міського голови зазначив, що розробкою плану вулиці займався Інститут стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор», а питанням розробки благоустрою вулиці займався активіст Олександр Шутюк.