1 dc391c5 gralny zaklady v tini 690x426 1У Сихівському, Галицькому та Личаківських районах Львова зросла кількість крадіжок та фактів торгівлі наркотиками. А гральний бізнас - справа інших контролюючих органів. Про це 7 червня під час сесії Львівської міської ради сказав керівник Львівської прокуратури №1 Сапуцький Роман.

Однак, сьогодні, 8 червня, прокуратура Львівської області опублікувала спростування щодо публікації у ЗМІ, де начебто Сапуцький сказав, що прокуратура не має відношення до справ щодо грального бізнесу.

Йдеться про публікацію ІА «Вголос» https://www.ukr.net/ua/#news/details/lvov/63772044/ від 07.06.2018 під назвою «Львівський прокурор заявив, що нелегальний гральний бізнес – це не справа прокуратури».

З цього приводу цитуємо керівника Львівської місцевої прокуратури №1 Романа Сапуцького, який під час відповіді на запитання Андрія Шевціва сказав: «Якщо комусь відомі такі факти, то звертайтеся. По Сихівському району була низка кримінальних проваджень, де ми залучали Управління захисту економіки у Львівській області, податкову міліцію…».

Судячи з цього, твердження про те, що гральний бізнес – не справа прокуратури, є невірно протрактованим.

Для підтвердження, надаємо інформацію про роботу органів прокуратури у вказаній сфері.

Так, упродовж 2017 року до суду скеровано 5 обвинувальних актів.

Правопорушення вказаної категорії правоохоронцями виявлялись на території всієї області.

За процесуального керівництва прокуратури області завершено досудове розслідування із скеруванням обвинувального акту до суду у кримінальному провадженні стосовно особи, яка у Червонограді по вул.Сокальська, 10А, організувала гральний заклад.

У цьому приміщенні чоловік встановив 29 гральних автоматів. Зловмисник забезпечив приміщення охороною та адміністраторами, які безпосередньо надавали доступ до азартних ігор.

На даний час за цим фактом триває судовий розгляд.

Разом з тим, аналогічні факти правоохоронцями виявлено і на території Городка.

Варто зазначити, що прокуратурою області до суду скеровано 3 обвинувальні акти щодо 17 членів організованих угрупувань, які забезпечували діяльність двох підпільних закладів, створених у Стрию, а також одного підпільного казино у м.Львові.

На даний час у цих справах теж триває судовий розгляд.

Крім цього, у 2018 році за процесуального керівництва прокуратури області, оголошено підозру 20 співучасникам, які об’єднавшись, створили злочинну організацію та упродовж вересня 2016 – березня 2017 року незаконно займались у Львові гральним бізнесом, обладнавши більше 100 комп’ютерами три зали.

Під час обшуків правоохоронцями вилучено комп’ютери, засоби зв’язку та інші пристрої, документи про облік і звітність, в яких зафіксовано рух коштів, що надходили від гравців.

На даний час виконуються вимоги ст.290 КПК України, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.