1 34745875 1712078192206890 858530843977580544 nЛьвівський журналіст Ігор Паращак розповів неймовірну історію порятунку маленької пташки, яка дивним чином опинилась на 9 поверсі багатоповерхівки.

"Повертаючись увечері додому, на своєму 9 поверсі побачив, як з-під ніг мені щось втекло і затислося в куточку. Пригледівся, а це -- пташеня. Вже у пір'ячку, але літати ще добре не вміє. Я його упіймав, оглянув, побачив, що у нього з лапками проблема. На лапках понаплутувалося якихось чи то ниточок, чи мотузочків тоненьких", - писав він у себе на сторінці у Фейсбуці.

Пташку звільнили з пут та наступного дня повезли до Еколого-натуралістичного центру на вулиці Кубанській.

"Приїду я туди зі своїм "горобцем" (а я був майже впевнений, що це -- горобець), там з мене ніжно посміються і скажуть: "Чоловіче, вези того горобця додому і там його догодовуй до кондиції...", - був переконаний Ігор Паращак. Однак, як виявилось, у центрі пташці надали необхідну допомогу та запевнили, що із пернатій тваринці нічого не загрожує.

"Глянувши на мого "горобця", Віктор Євгенович сказав, що це - не горобець, а горихвістка - гарна, спритна, працьовита пташка, яка до того ж красиво співає. Харчується горихвістка дрібними комахами і виловлює їх у великій кількості. Отже - корисна пташка...Приємно, що вдалося зберегти оце маленьке, але коштовне пташине життя. Відтепер у досвітньому хорі птахів, що долинає до мене крізь сон через відчинене вікно, мені вчуватиметься на один пташиний голос більше ".