1 d8da8ab7fff155bb4116d2e4acb12139«Будівельна корпорація «Інтерсіті» у вересні минулого року через систему ProZorro отримала підряд на реконструкцію мереж освітлення на вул. Сагайдачного у Трускавці. Загалом для виконання робіт передбачено 2, 35 млн грн з бюджету Трускавця, замовник – міське Управління житлово-комунального господарства і будівництва. Про це пишуть у Джерелах Трускавця.

Роботи розпочалися у жовтні  - на тротуарах вулиці були викопані траншеї протяжністю понад 2 км для прокладання електричного кабелю. І практично на цьому зупинилися. Усю зиму тротуари так і були розриті, траншеї не засипалися, прокладений де-не-де кабель частково викрали зловмисники. Мешканці вулиці у соцмережах обурювалися незручностями, які спричиняла бездіяльність фірми. Однак трускавецькі посадовці лише руками розводили, мовляв, а що ми можемо вдіяти, маємо справу з недобросовісним виконавцем робіт. І, не дивлячись на те, що «БК «Інтерсіті» працювало, як мокре горить, договір з підприємством не розривали.

- Було бажання анулювати укладену угоду й оголосити новий тендер, - оправдовувався заступник міського голови Трускавця з питань житлово-комунального господарства Олексій Балицький. Але доводиться зважати на «плюси» й «мінуси» – втратимо в часі.

Олексій Балицький неодноразово висловлював сподівання, що реконструкція освітлення на вул. Сагайдачного буде здійснена найближчим часом. Але щоразу терміни виконання робіт не дотримувалися. Що однак не завадило Управлінню ЖКГ і Б минулого року заплатити фірмі згідно актів виконаних робіт понад 500 тис грн, цього ж року товариство «напрацювало» взагалі на мільйон!

А сьогодні ТзОВ «БК «Інтерсіті» є фігурантом досудового розслідування, яке здійснюється Військовою прокуратурою сил антитерористичної операції  у кримінальному провадженні №42017051110000086 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365 та ч. 5 ст. 191 КК України.Досліджуються обставини можливого вчинення службовими особами бюджетних установ Луганської області упродовж 2016-2018 року дій, направлених на незаконне заволодіння майном грошовими коштами державного бюджету України, виділеного на потреби Луганської області. Зокрема йдеться і про Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської ОДА, службовці якого шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою, групою осіб із невстановленими, на даний час фізичними особами підприємцями, керівниками приватних товариств, у тому числі ТОВ «Будівельна корпорація «Інтерсіті», у вказаний період виконували роботи по капітальному ремонту.

Про це стало відомо з ухвали Краматорського міського суду Донецької області  від 05.06 2018 року, якою частково задоволено клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської ОДА.

А у Трускавці ситуація – незмінна. Роботи не ведуться – договір з ТзОВ «БК «Інтерсіті» не розривається. Можливо, з огляду на інформацію про кримінальне провадження трускавецькі чиновники все ж наважаться на рішучий крок. Якщо, звісно, і вони не є співучасниками домовленостей з «Інтерсіті».

Довідка. За даними http://z.texty.org.ua/seller/162321 ресурсу Zакупівлі, тендер на реконструкцію електромереж у Трускавці був першим серйозним державним замовленням, отриманим ТзОВ «БК «Інтерсіті». Як повідомляє аналітична система YouControl, підприємство створене наприкінці 2016 року зі статутним капіталом в 1 тис грн, кінцевий власник зареєстрований у Вінниці, а фірма - у Києві на вул. Чигоріна, будинок 49, приміщення 82, офіс 6. Як з’ясувалося, за цією ж адресою прописані ще понад  20 фірм-клонів (!) з різними власниками й директорами. Тобто сумніви у доброчесності репутації підприємства мали б виникати уже на цьому етапі.

Однак новостворене підприємство, яке не встигло зарекомендувати себе на ринку, одержало торік державних замовлень на понад 24 млн. грн. Більшу частину з них у 2017 році  - від Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської ОДА. Ці підряди «Інтерсіті» отримало без жодної конкуренції - за процедурою звітування, що також було ознакою корупційної складової.