1 192Сьогодні адвокат Ігор Чудовський подав апеляцію на рішення Сєверодонецького міського суду від 27 червня 2018 року, яким визначено колишньому бійцеві батальйону «Львів», а нині чинному працівникові поліції міста Львова Павлові Тарадюку домашній арешт як запобіжний захід. Про це пише Маріанна Попович у Фейсбуці.

"На понеділок, 9 липня, призначено судове засідання. Обвинувачення вже до того часу має намір завершити досудове слідство. На цей момент у них є два сумнівні свідки зі спогадами чотирирічної давності. У нас же є докази, що Павло невинен", - стверджує адвокат. 

Нагадаємо, що прокуратура Сєверодонецька обвинуватила бійця у викрадені місцевого мешканця Олександра Лебединця. Спочатку йому інкримінували 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою або такі, що спричинили тяжкі наслідки), яка передбачає 10 років позбавлення волі. Згодом, частину другу цієї ж статті, яка передбачає п’ять років позбавлення волі. 

Суд визнав недостатніми докази прокуратури та відправив Павла Тарадюка під домашній арешт у Львові, поки обвинувачення шукатиме докази. 

Наразі колишнього бійця батальйону «Львів» викликають до суду в Сєверодонецьк на 9 липня, аби оголосити обвинувальний акт.