1 maxresdefaultСоціальні мережі рясніють новинами про загибель молодих людей на коліях внаслідок наїзду локомотива та на дахах пасажирського рухомого складу через ураження струмом. Про це пише прес-служба Укрзалізниці.

Допоки українці обговорюють, як зарадити тому стихійному лиху, Укрзалізниця відпрацювала план дій для профілактики такого невиробничого травматизму. На ці заходи в нинішньому році спрямують майже 70 млн грн. Втім, українці не поспішають відмовлятися від звички ходити коліями у невстановлених місцях.

Найбільше люди калічаться на коліях регіональної філії «Південно­-Західна залізниця»: у 2018 р. 36,1 % загальної кількості травмованих. Причім, якщо торік постраждало 86 осіб, то цього року — 104. Також зафіксовано зростання кількості випадків невиробничого травматизму в регіональних філіях «Львівська залізниця», «Одеська залізниця» та «Південна залізниця». Варто зазначити, що на Львівській магістралі суттєво погіршилася статистика смертельно травмованих порушників правил поведінки на залізничній колії. Поточного року загинуло 30 осіб проти 19 у 2017­-му.