1529918289 1У Львові на вулиці Городоцькій встановлена унікальна обертова камера, яка дозволяє охоплювати зону для відеоспостереження, еквіваленту роботі чотирьох камер спостереження. Про це розповів керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста ЛМР Павло Пец, повідомляє Твоє Місто.

Ця камера відеонагляду може розпізнавати обличчя та номерні знаки автомобілів на відстані близько 400 метрів. Вона краще за інші камери працює в погану погоду, коли видимість дещо знижена.

«Наразі це лише пілотний проект, і ми тестуємо цю камеру. Її на деякий час нам надала компанія Huawei, а данні з цієї камери зберігають на окремому сервері. Вона одна здатна замінити 4-5 звичайних камер відеоспостереження», – розповів Павло Пец.

За його словами, місто поки що розглядає можливість купівлі таких камер, а їх ціна коливається від 30 до 250 тис. гривень. Наразі фахівці управління безпеки міста вивчають економічну доцільність таких камер.

Тестова камера встановлена на Городоцькій через важливість цієї транспортної артерії у житті міста. «Це довга і широка вулиця, де є безліч об’єктів соціальної інфраструктури, вокзали, ринки. На таких ділянках, де скупчується велика кількість населення часто виникають якісь конфліктні ситуації. За допомогою цієї камери ми можемо оперативно реагувати на них», – зазначив керівник відділу оперативно-технічних заходів управління безпеки міста.

Якщо ж фахівці визначать, що такі камери потрібні місту, їх насамперед розмістять біля важливих об’єктів інфраструктури міста.

Нагадаємо, на Залізничному та Приміському вокзалах Львова встановлять камери відеоспостереження.