1 restoran panska charka 097Кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей під час святкувань у ресторані «Панська чарка», що у центрі Львова, розслідували близько восьми місяців і в результаті закрили – за відсутністю складу злочину.

Ресторан «Панська чарка» пов’язують із бізнесом нардепів Дубневичів. За даними Youcontrol, дружина Богдана Дубневича – Тетяна є одним із бенефіціарних власників ТзОВ «Глинянська вежа», що має у власності згаданий ресторан.

У жовтні 2017 року понад 25 людей, які харчувалися у закладі «Панська Чарка», звернулись за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я області. У них виявили гостру кишкову інфекцію.

Спочатку з’явилася інформація про чотирьох госпіталізованих з отруєнням після відвідин ресторану. Потім їх кількість зросла до шести, далі до 12 осіб й продовжувала збільшуватися. Серед постраждалих були й діти.

Як повідомляв заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олег Когут, причиною отруєння відвідувачів ресторану «Панська чарка» у Львові став золотистий стафілокок.

«У нас вже є результати досліджень тих продуктів, які ми брали. У шести зразках з семи був виявлений золотистий стафілокок», – повідомляв пан Когут. Він зазначав, що один з продуктів, а саме торт, був принесений на весілля.

У перші дні спалаху харчового отруєння адміністрація ресторану «Панська Чарка» у коментарях на сайті IA ZIK пояснила, що 14 жовтня у ресторані відбулася святкова подія, замовник якої попросив включити до бенкетного меню страви власного приготування, а саме: кремове солодке, пляцки в асортименті, торти, фрукти, алкоголь й начебто надав розписку, що скарг до закладу не має. Однак, згодом з’ясувалося, що на лікарняні ліжка потрапили гості не лише після цього бенкету, а й після інших святкувань у ресторані.

Кримінальне провадження за фактом харчового отруєння людей у поліції розслідували дуже довго – близько восьми місяців. Було проведено комісійну судово-медичну експертизу за фактом харчового отруєння. І ось результат.

Як повідомили кореспонденту IA ZIK у прокуратурі Львівської області, провадження закрите 13.06.2018 на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України – «встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення».

«Експертиза показала, що отруєння було солодощами, проте потерпілі у своїх показах повідомили, що солодощі були принесені ними у заклад з дому. Усі заявили, що жодних претензій не мають», – повідомили в прокуратурі.

До слова, експертизу проводило Львівське обласне бюро судово-медичних експертиз. Кримінальне провадження, відкрите за заявами 24 постраждалих від отруєння, завершилося тим, що нікого не покарано.