1 droghot 3Працівники Західного офісу Держаудитслужби провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради, під час якої виявили фінансових порушень на 229,4 тис. грн та операцій з готівковими коштами поза казначейським обслуговуванням на суму 295,1 тис. грн.

Серед 229,4 тис. грн левову частку становлять порушення при виплаті заробітної плати – 90,4 тис. грн та зайва сплатаєдиного соціального внеску – 96,8 тис. грн. Зокрема, встановлено випадок виплати зарплати вчителю, який здобув вищу освіту за кордоном, однак всупереч чинному законодавству не подав документів, які ратифікували б цю освіту. Також встановлено виплату зарплати працівникам у той час, коли вони перебували на стаціонарному лікуванні, та низку інших порушень. Зайву сплатуєдиного соціального внеску допущено через завищені нарахування на оплату праці працюючих інвалідів.

Через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт відділ освіти зайво витратив 41,6 тис. грн.

Аудитори також виявили фінансові операції з коштами на суму 295,1 тис.грн, які проходили поза казначейським обслуговуванням та не були відображені в бухгалтерському обліку установи. Цю суму становлять благодійні внески, які надходили від батьків учнів гімназії, незважаючи на те, що низкою нормативних та розпорядчих документів заборонено збирання готівки в установах освіти. Благодійні внески мали б надходити на офіційні спеціальні рахунки закладів освіти, відкриті в органах казначейства.

За результатами ревізії на ім’я начальника відділу освіти надіслано вимоги щодо вжиття заходів для усунення виявлених порушень.

Інформацію про результати ревізії надіслали до Дрогобицької місцевої прокуратури Львівської області.