4578856749586540Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено перевірку ДП спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” Струтинське МПД. Про це повідомляє Золочів.нет

"За результатами перевірки зокрема було зафіксовано неналежне утримання трубопроводу для транспортування відходів виробництва  (“барди”) до полів фільтрації, недостатність заходів підприємства щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідації забруднень земель відходами виробництва.

6543457889438966845Підприємству винесено припис усунути прориви трубопроводу та ліквідувати забруднення земель, про що інформувати Держекоінспекцію. Відповідальних осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності, а за результатами лабораторних досліджень відібраних зразків ґрунту та отримання відомостей Відділу Держземагентства у Золочівському районі щодо нормативно-грошової оцінки забруднених земель буде нараховано збитки відповідно до методики чинного природоохоронного законодавства", - сказано у висновку.

Нагадаємо, мешканці міста Золочів та с. Струтин скаржились на  забруднення невідомою речовиною річки Золочівка. За словами людей, більше 10 днів у річці текла мутна та «смердюча» вода, тоді місцеві жителі забили на сполох.

Державна екологічна інспекція у Львівській області 20 липня повідомила, що за результатами лабораторних досліджень відібраних проб спостерігається забруднення річки Золочівка нижче села Струтин за такими хімічними показниками: азот амонійний, фосфати, хімічне споживання кисню, залізо загальне в порівнянні до фону. Вміст забруднюючих речовин у річці спричинив зниження розчиненого кисню.

Відео із фіксацією масштабів забруднення можна переглянути за посиланням.