wiz artНа 11-му кінофестивалі Wiz-Art у Львові показали фільм "Карусель" або "Лалай-балалай" Руслана Братова за участі Олександра Баширова - відомого російського актора. Після суспільного резонансу, організатори кіновестивалю оприлюднили офіційну заяву із вибаченнями та надалі пообіцяли ретельніше відбирати кінострічки, що беруть участь у фестивалі.

1 1610809 10201365761105854 7354836638812846235 n
Олександр Баширов
"Кінофестиваль Wiz-Art протягом 11 років зробив чимало зусиль, щоб українське кіносередовище та Україна розвивалась. Ми говоримо про важливі суспільно-політичні явища, проблеми, які стосуються України в тому числі, і не хочемо, щоб фестиваль став причиною розгортання будь-якої ворожнечі, сепаратистських настроїв чи демонстрував неповагу.

Протягом кількох місяців підготовки до фестивалю наші програмери переглядають чимало фільмів, цьогоріч це 1458 заявок з усього світу. Тобто варто пам'ятати про людський фактор: із великого потоку фільмів наші відбірники все ж могли проґавити один кадр, в якому з'являється російський актор Олександра Баширов.

У фільмі він грає епізодичну роль негативного персонажа і з'являється на 7 секунд.
Сам фільм "Карусель" Руслана Братова є дебютним фільмом режисера і, на нашу думку, є гострою сатирою на події в Росії, карусель безглуздя, в якій застрягла людина, і яка не може зупинитись.

Тим не менше, фестиваль є свідомим тих подій, що відбуваються в країні, має проукраїнську позицію і просить вибачення. Надалі плануємо надавати кожен російський фільм, що має шанс потрапити у програму, на ретельну перевірку, щоб уникнути подальших непорозумінь", - сказано у офіційній заяві.