b 400 0 16777215 00 images 1 38975462 2104153502982306 3570126908362326016 nМісцевою прокуратурою на Львівщині розпочато кримінальне провадження за фактом можливого забруднення земель. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

За результатами моніторингу новин місцевих засобів інформації, сьогодні, 13 серпня, Червоноградською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, за ч.1 ст.239 КК України (забруднення або псування земель).

Зокрема, поблизу села Крехів, що на Жовківщині, невідомі особи викинули близько шести тонн відходів тваринного походження.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин події, а також для встановлення осіб, причетних до вчинення вказаного правопорушення.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділенню Жовківського ВП Кам’янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області.

Окрім того, сьогодні, 13 серпня,  разом із державною екологічною інспекцією у Львівській області, слідчими прокуратури, слідчими національної поліції, екологами в рамках відкритої кримінальної справи був здійснений огляд місця і відібрані взірці грунтів.

"Далі виїхавши на Жовківську філію Укрветсанзавод,за моїм наполяганням прокуратурою було ініційоване повторний відбір взірців на детальне дослідження на вірус Африканської Чуми, в чому прокуратурі Держпродспоживслужба відмовила.

При цьому прокуратура таки наполягла і працівники держпродспоживслужби відібрали взірці трубчастої кістки ,які помістили у спеціальний пакет і передали на тимчасове зберігання у холодильну камеру Жовківського відділення Держпродспоживслужби, яке згодом буде передане прокуратурою,на незалежне лабораторне дослідження в іншу область.

На місці також знайдені бірки,(одна з яких вказує на племінник свиноматку) по яких буде знайдено винуватця і власника тваринних решток. Тримаємо на контролі,і якщо комусь відомо про падіж свиней у вашому селі прохання повідомити", - повідомив голова постійної комісії екології  Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Нагадаємо,  невідомі особи викинули відходи тваринного походження, біля шести тонн.