mist 25f2fЛьвів'янин Володимир Семигородський запропонував ідею із створення відпочинкової зони для мешканців навколишніх кварталів, що активно розбудовуються та знаходяться у пішій доступності до вулиць Демнянська, Скорини, Хортицька. Про це йдется на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Ми бачимо як активно почали використовувати недавно капітально відремонтовану пішохідно-велосипедну дорогу на вул. Хуторівка, 15-55 для прогулянок та відпочинку в тіні дерев мешканці навколишніх будинків та звичайні перехожі. Вона з’явилась завдяки нашим активістам, котрим вдалось донести аргументи про необхідність її облаштування до посадовців та рухати процес у необхідному напрямку. Як бачимо, існує значний попит з боку мешканців прилеглих будинків та інших громадян у такій локації. І тепер є необхідність значно розширити цю зону та створити міні-парк для відпочинку громади Львова нашого району оскільки таких місць навколо обмаль.

Ресурсів міста для цього необхідно небагато, потрібно зачистити пропоновану територію від кущів та іншої дикої рослинності, вирівняти ландшафт, замостити доріжки, посіяти газонну траву та встановити мінімум вуличних меблів (у першу чергу лавки), посадити низькорослі декоративні дерева. Ми готові, за відповідного фінансування з міського бюджету, на базі нашого вуличного комітету створити бригаду з благоустрою для догляду за цією ділянкою адже вона знаходиться поряд з нашою вулицею. Таким чином ми усунемо проблему захаращеності цієї локації, котру зараз використовують як стихійне звалище та періодично там поселяються цигани і переховуються інші кримінальні елементи що становлять загрозу як мешканцям нашої вулиці так і іншим мешканцям Львова котрі щодня пересуваються відремонтованою частиною пішохідно-велосипедної дороги на вул. Хуторівка, 15-55 що знаходиться поряд.

Важливою умовою зручного доступу до міні-парку є продовження ремонту пішохідно-велосипедної дороги до зупинки «вул. Демнянська», а в ідеалі до її перетину з в’їздом на територію Духовної семінарії УГКЦ, що ми теж будемо активно лобіювати. 
Про комерційну частину проекту унікальної локації, що складається з ряду інноваційних об’єктів та у комплексі представляє собою єдину завершену систему, що вигідно доповнює кожний запланований елемент, розповімо далі. Під неї планується залучити кошти ЄБРР в рамках муніципального розвитку Львова де гарантом виступить Львівська міська рада, а розпорядником коштів буде орган самоорганізації населення "Вуличний комітет "Хуторівка" під контролем ЛМР. Період повернення інвестицій 5-7 років. 

Вуличний комітет «Хуторівка» молода організація, що має на меті відшукати інвесторів для втілення задумів та ідей у реально діючий майданчик, який буде пропагувати активне застосування таких новітніх технологій як відновлювані джерела енергії, методи енергоефективності, здоровий спосіб життя та філософію Zero Waste. 

Програма реалізації згаданого вище передбачає три основні етапи. Надаємо вам посилання на сайт startup.ua, де можна знайти детальний опис кожного етапу ідеї, що пропонує вуличний комітет "Хуторівка": 

1) Спортивно-розважальний комплекс та еко-вулицю (промо-майданчик) з роботою на відновлюваній енергії та філософією Zero Waste (вартість впровадження близько 2 млн. євро): startup.ua/ua/startups/373826.html; 
2) Завод з виробництва сонячних фотоелементів та сонячних панелей (вартість впровадження першої черги близько 8 млн. євро): startup.ua/ua/startups/375560.html; 
3) Навчально-ігровий центр з енергоефективності , відновлюваних джерел енергії та Zero Waste (вартість впровадження близько 5 млн. євро): startup.ua/ua/startups/370611.html 

Після презентації ми розраховуємо на продовження співпраці з ЛМР у підготовці бізнес-плану, котрий дозволить оцінити реальну комерційну успішність ідеї та підготувати проектну пропозицію для ЄБРР, де місто виступить гарантом кредитної угоди у рамках муніципального розвитку", - сказано у тексті петиції.

До кінця збору підписів залишилось