smittya35345465768764235454Вчора, 13 серпня, під час селекторної наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами міст обласного значення та головами районних державних адміністрацій Дрогобицький міський голова Тарас Кучма звернувся до очільника області з проханням оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв’язку зі сміттєвою блокадою. За словами Тараса Кучми, відповідне звернення з прикріпленими документами надіслано у департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА, повідомляє IA ZIK.

«Злочинне угрупування, яке затіяло «тероризм» проти Дрогобича, втратило здоровий глузд. Ми не маємо права ставити під загрозу життя та здоров’я дрогобичан. Так більше тривати не може. У межах чинного законодавства Дрогобич має право розраховувати на підтримку з боку держави, та впродовж півроку ніякої реакції не було», – резюмував міський голова.

На нараді в Ратуші Тарас Кучма закликав правоохоронні структури Дрогобича притягнути до відповідальності так званих «невідомих осіб», які у суботу, 11 серпня, знущаючись з місцевих жителів, перекрили вул. Війтівська Гора сміттєвими барикадами.

Нагадаємо, 9 лютого місцеві жителі села Брониця заблокували дорогу до Дрогобицького сміттєзвалища, яке знаходиться поблизу села Брониця Спочатку повідомлялось, що мешканців збурив аварійний стан дороги Дрогобич-Самбір, і те, що нею перестав їздити громадський транспорт. Проте маршрутки на цю дорогу, за інформацією Дрогобицької РДА, того ж дня запустили, а мешканці місце протесту не залишили.

Блокада сміттєзвалища, незважаючи на рішення суду про її незаконність, триває до цього часу, відтак у місті склалася критична ситуація з вивезенням та захороненням твердих побутових відходів.