20170808181523
фото умовне
Вчора, 13 серпня, у Львові водій маршрутки №20 (н.з. 1844), яка належить комунальному перевізнику "АТП-1", грубо облаяв 72-річну жінку з інвалідністю та відмовився відкривати двері іншим пасажирам з особливими потребами. Про це розповіла кореспонденту Форпосту сама потерпіла Ольга Кузьма.

Інцидент трапився близько 17: 30. Маршрутка №20 курсує із вул. Суботівської до вул. Польової.

"Я інвалід 2-ї групи. Сіла на маршрутку на Првокзальній. Хто сідає першим  - тому щастить, а хто чекає десь далі, то можуть двері перед тобою закрити.

Біля театру Лесі Українки заходила жінка і він закрив їй двері просто перед носом. Я нічого йому не казала.
Але пізніше біля вул. Савіної (тепер вул. Остряниці) хотів зайти чоловік з інвалідністю на милицях, а водій закрив двері перед ним і поїхав. Тоді я вже не витримала і зробила зауваження, бо і сама часто потрапляла у таку ситуацію. І у мене є син з інвалідністю 1-ї групи.

На це він відповів "їдь і мовчи, що тебе люди обходять", "нехай він трамваєм їде". А я кажу що мене то болить, бо яка різниця чи то я, чи інша людина. Як можна двері закрити перед носом, коли людина є без ноги. Потім він почав казати на мене "ти бабьоха", така-сяка, "я тебе зараз відвезу на Кульпарківську" і тому подібне. А я ще мала капелюшок, то він казав навіщо я вдягнула той капелюшок і чого я так виглядаю. Був дуже хамовитий. Йому тільки гроші давай, а людей він ненавидить.

За те, що звернула йому увагу, я викликала на себе вогонь, цинізм і таке приниження! Сказав, дзвони собі на Гарячу лінію Львова скільки хочеш", - розповіла Ольга Ярославівна Кузьма.

За славами жінки, через свою інвалідність, вона часто стикається із такими проблемами. Вона надсилала відповідні скарги, але зазвичай водії залишаються безкарними, тому звернулась до журналістів, аби надати ситуації суспільного розголосу.