1 kjzxshot 5УКРОП проводить партійні праймеріз – процедуру, яка допоможе демократичним шляхом обрати єдиного кандидата від партії на президентські вибори. Укропівка Ірина Головатенко – учасниця праймеріз, керівник прес-центру інформагенції УНІАН, член неурядової організації EU-Ukraine Women in Politics – відвідала Львів, де зустрілася з однопартійцями. Вона представила свою передвиборчу програму та зазначила, чому саме вирішила брати участь у праймеріз.

«Моя мотивація для участі в перших президентських праймеріз – жага до дій. Своїм прикладом хочу заохотити інших діяти, рухатись і змінювати. Багато хто з українців обурений станом справ у державі й хоче будувати нову країну. Я також. Тому взяла на себе відповідальність претендувати на посаду, яка вимагає не лише відданості, а й холоднокровності та рішучості. Українці заслуговують бути громадянами успішної європейської країни, і це в наших руках. Люди забувають, що вони носії влади в Україні», ‒ розповіла Ірина Головатенко.

Укропівка пропонує унеможливити «єдиновладне правління» президента; посилити Збройні сили України шляхом впровадження обов’язкової однорічної військової служби і для чоловіків, і для жінок із можливістю проходити її неподалік домівки й ночувати вдома; очистити органи правопорядку від корупціонерів; впровадити обов’язкову страхову медицину, а також розвивати науку, освіту, мистецтво, культуру та спорт.

1 dinshot 5

«УКРОП – єдина партія, яка дає змогу своїм членам стати претендентом на посаду Президента України. Праймеріз – це змагання не персоналій, а програм від людей, які хочуть змінити нашу державу. У підсумку всі програми, які склали учасники праймеріз, будуть опрацьовані, проаналізовані та виведені в єдину, яку представить кандидат від УКРОПу», – наголосила Ірина Головатенко.

Укропівка підкреслює, що її програма передбачає побудову вільної, чесної, справедливої й заможної країни.

Львівські партійці також мали змогу поспілкуватися з командою Ірини Головатенко ‒ адвокатом, головою Подільського районного в місті Києві осередку УКРОПу Дмитром Шкрабатовським та керівником Кримської організації партії Ерфаном Кудусовим.

Під час зустрічі присутні також обговорили питання місцевого самоврядування, розвитку Львівщини. За словами Ірини Головатенко, вона добре ознайомлена з проблемами Львова та області. Наголошує, що байдужість міського очільника Андрія Садового до міста та його мешканців – неприпустима.

«Львів – серце України, його туристична та культурна Мекка. Але, на мою думку, через недолуге керівництво команди чинного мера місто ризикує втратити свою ідентичність. Від львів’ян чую багато нарікань на проблеми з транспортом, газовим монополістом Львівгазом, хаотичною забудовою та жахливою інфраструктурою. УКРОП Львівщини не перший рік дбає про місто та містян, допомагає врятувати комфорт і атмосферу Львова. Я готова приєднатися до своїх колег-укропівців у цій боротьбі. І не лише у Львові, а й в усій Україні», – підсумувала Ірина Головатенко.

Довідка. УКРОП першим з-поміж політичних партій України проводить публічну процедуру президентських праймеріз. Цей досвід успішно використовується у США, Великій Британії, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Франції та інших розвинених країнах. Основна мета праймеріз – визначитися з єдиним кандидатом від політичної сили, уникнувши ситуації, коли однопартійці відбирають голоси одне в одного на основних виборах. Президентські праймеріз УКРОПу мають декілька етапів: реєстрація кандидатів, презентації їхніх програм у регіонах країни, голосування за одного з претендентів. Єдиного кандидата від УКРОПу на посаду Президента України оголосять на партійному з’їзді.