579639 345405812182814 227242610665802 968322 31653881 n1Паркування у недозволеному місці навпроти терміналу «А» є однією з головних проблем на території, прилеглій до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. Адміністрація та паркувальна служба летовища регулярно повідомляють про це органи, які мають забезпечувати на постійній основі контроль за ситуацією, але належного реагування поки немає. Про це повідомляє прес-служба летовища.

"Так, було написано чимало листів у правоохоронні органи, зокрема Національну поліцію та у Патрульну поліцію, з проханням виділити окремий наряд для патрулювання ситуації. У всіх відповідях, які надходять від них йдеться про те, що: брак кадрів, недостатня кількість та велика завантаженість патрулів, недосконалість законодавства. Проте, поліція реагує на виклики про порушення ПДР, які надходять від паркувальників летовища, але одиничні випадки кардинально ситуації не змінюють.

Також від аеропорту «Львів» були скеровані листи у Львівську міську раду, але звідти повідомляють, що ця проблема не входить у компетенцію місцевого самоврядування. ЛМР, зі свого боку, передала патрульним евакуатор, який міг би допомогти з нелегальними паркувальниками.

Та у поліції стверджують, що забирання евакуатором неправильно припаркованих авто є можливим лише у випадку, якщо воно блокує рух чи проїзд на певну територію.

Слід додати, що в безпосередній близькості до терміналу летовища є спеціально обладнане місце для паркування транспортних засобів. Тут є достатньо паркомість для обслуговування усіх пасажирів та супроводжуючих. Також паркувальна зона обладнана місцями для осіб з обмеженими можливостями та зручним, безпечним сполученням з терміналом. Година перебування автівки тут коштує 20 грн. (що значно менше, аніж, до прикладу, у Києві), а посадка та висадка пасажирів впродовж 15 хвилин – взагалі безкоштовна.

Також, потрібно відзначити, паркування у недозволеному місці, окрім порушення ПДР та створення незручності для пасажирів, викликає ще декілька проблем. По перше, місце для проїзду та зупинок громадського транспорту: дуже часто «горе-паркувальники» заступають в’їзд-виїзд тролейбуса чи автобуса на зупинку. І, по-друге, створюють небезпеку для пасажирів аеропорту. Вони загороджують видимість як для водіїв, так і для пішоходів, а ще, нерідко, трапляються випадки парковки навіть на пішохідних переходах, чим змушують людей переходити проїжджу частину у недозволеному місці.

Хочемо наголосити, що служба паркування аеропорту намагається вплинути на ситуацію і самостійно, але іншого способу, як усне прохання у них немає. Та і таке взивання до совісті цих водіїв нерідко наражається на спротив та лайку.

То ж Адміністрація аеропорту наголошує на тому, що буде продовжувати звертатися до компетентних органів з метою вирішення проблеми, та, зі свого боку, обіцяє повне сприяння у разі організації належного пункту контролю за дотримання ПДР та правил паркування на території, прилеглій до терміналу.

Також служба паркування має намір встановити механічні перешкоди (відбійники чи парапети), що унеможливить паркування на автобусних і тролейбусних зупинках та в місцях заборони зупинки", - сказано у дописі.