1 666 5Гектари українського лісу вирубуються під виглядом очищення неіснуючих доріг. Даний факт підтверджено екологічною інспекцією. На момент приїзду знімальної групи «СтопКору» екологи фіксували чергове порушення у Доброгостівському лісництві.

"Тут взагалі не має бути цього кар’єра. Його не має бути, на нього немає жодних дозволів. Цей кар’єр є просто збагаченням певних осіб. А в даному випадку тут збагатився лісничий", – коментує районний мисливствознавець ДП «Дрогобицьке лісове господарство» Василь Дмитришин.

Таких кар’єрів в лісі декілька. Примітним є те, що всі вони виникли вздовж неіснуючої дороги.

Головний лісничий Доброгостівського лісництва ДП Василь Панів також присутній на події. Втім, під час спілкування з журналістами лісничий почав клеїти дурника: «Кар’єрів у нас немає. Не бачив. Ви виконуєте замовні матеріали».

А тепер найцікавіше: згідно з декларацією, за минулий рік лісничий Панів заробив аж 93 тисячі гривень. Але знімальна група «СтопКору» готова показати глядачам маєток лісничого. До речі, за сумісництвом Василь Панів є депутатом Дрогобицької міської ради.

Зверніть увагу на будинок поруч – там живе керівник Дрогобицького лісгоспу – Матяшовський Василь. Тож журналісти вирушили до нього. Проте знайомство з керівником почалось з буквального наїзду на оператора. Зрештою, керівник погодився говорити лише тет-а-тет. Ми публікуємо цю розмову тільки тому, що в ній пролунала невиконана обіцянка:

– Я розберуся і тоді дам чітку відповідь. Я сам все то обійду. В понеділок, у вівторок. Я через Василя з вами зв’яжуся. Я два дня піду, і я з вами зв’яжуся. Сам.

– І з понеділка зустрічаємося?

– Так.

Журналісти написали заяву в поліцію. І тепер  беруть під контроль ці порушення.