1 Olesya BRATASHОлеся Браташ, учителька загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів селища Добротвора, яка викладає українську мову і літературу, увійшла до числа фіналістів національної премії Global Teacher Prize Ukraine, котру також іменують «Нобелівською премією» для педагогів.

Про це інформується на офіційній сторінці премії у Facebook, передає LV.Область.

45-річна Олеся Браташ увійшла у десятку фіналістів, які представляють різні куточки України.

Змогу дійти до фіналу вчительці дали її надбання у викладацькій та педагогічній діяльності. Зокрема, у своїй роботі вона застосовує «час трьох «Н»: «Немає нічого неможливого», і привчає до цього своїх вихованціва.

Навіть невеличке селище, де проживають діти, дає унікальні можливості  в наш нестандартний час.  Педагог ініціювала відзначення школьного Дня Гідності  і разом з учнями на прикладі програмних творів української літератури розглядають проблеми людської гідності, толерантності, повагу до особистості, незалежно від гендерної та етнічної приналежності.

Темами дискусій і бесід на уроках Браташ та ініційованих нею загально шкільних заходів стають проблеми насильства у сім’ї, мирного співіснування у суспільстві різних національностей і конфесій. Ініційований Олесею Браташ волонтерський центр допомагає переселенцям зі Сходу, збирає  україномовну дитячу літературу для публічної бібліотеки у Слов’янську.