photo5368422641842629021 ba398Сьогодні, 3 вересня, біля приміщення Львівської митниці на вул. Костюшки 1 відбудеться акція протесту громадських активістів, які вже тривалий час проводять, так званий безстроковий пікет. Про це повідомив керівник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

"Завжди з повагою ставився до громадських акцій, які організатори проводять без порушення прав інших осіб чи нормальній діяльності установ. Проте, передивившись багато відеострімів ГІ «Рух за людські права», в мене склалось враження, що крім веселощів та реаліті-шоу, жодних ефективних рішень чи пропозицій не надавались. Спробую публічно відповісти на ті гасла, що звучали з вуст активістів:

1. Вважаю, що відкритий публічний конкурс є найкращим способом зайняття вакантних посад. При цьому останній конкурс у Львівській митниці проводився саме за моїм рішенням в 2016 році.

2. При призначенні на керівні посади (наприклад, при зміні структури і штату), надавав можливість громадськості поставити питання до кандидатів (була навіть створена кадрова комісія при ГР ДФС у Львівськ області, яка організовувала відповідні заслуховування);

3. Перебуваю на посаді начальника Львівської митниці ДФС, і не почув жодного конкретного зауваження щодо своєї роботи, єдине - що звучить це ми хочемо відкритого конкурсу у Львові. Проте це бажання можливо реалізувати при звільненні мене з посади або за дисциплінарні порушення, або на підставі моєї заяви.

4. Мені дуже б хотілось вірити, що поява громадських активістів чудодійним чином впливає на черги, які моментально розсмоктуються. Але, жодного разу не почув як це відбувалось, тобто чи значна частина людей при їх появі розверталась і їхала додому, чи суттєво пришвидшувалась робота українських прикордонників і митників, а заодно і польських контролюючих служб (які безумовно теж відчувають страх перед українськими активістами).

5. Щиро сподіваюсь, що тверду, непохитну громадянську позицію ніхто збоку не формує та не підсилює.

Ото ж якщо у будь-кого є конструктивні пропозиції щодо покращення перетину кордону, то готовий спільно їх обговорювати та реалізовувати. Мову ультиматумів, де явно видно замовний характер або PR я не сприймаю", - сказано у дописі начальника митниці у Фейсбуку.