70 2У перші три дні нового навчального року у Львові зафіксували два випадки вимагання грошей у школярів відіями маршруток. Про це повідомили обцрені батьки дітей на Гарячу лінію міста Львова.

"Прошу пояснити, чи законно водій 21 маршрутки бере 2,5 грн за проїзд з учнів за умови наявності учнівського квитка? Мої аргументи його не переконали, бо «йому так сказав перевізник» і «йому соляру треба купувати». Хто з нас правий і куди звертатись? АТП14630", - пише пані Уляна.

Згодом, того ж дня, 5 вересня, надійшла скарга ще на одного горе-водія.

"Доброго дня! Велике прохання ще раз проінформувати водіїв маршрутних таксі (можливо до декого не доходить з першого разу) про те, що учні (за наявності учнівського квитка) мають право на безкоштовний проїзд. Сьогодні водій маршрутки #17 (номерний знак: ВС 7497 СО) вигнав мою дочку з автобуса, сказавши, що нема ніякої постанови -наказу, або плати, або виходь. Учнівський квиток показувала", - каже пані Лілія.

Як повідомили в Управління транспорту Львівської міської ради, вчора, 5 серпня, на нараді всім керівникам було ще раз доведено інформацію щодо безкоштовного проїзду учнів у громадському транспорті у робочі дні.

Раніше із цим погодились львівські перевізники.

Нагадаємо, Форпост провів експеримент, аби дізнатись, чи можна застосувати нову ухвалу на практиці.