1 lviv tsytadel bashta3 2У Львові триває збір підписів за пропозицію Олега Страхоцького створити на Цитаделі у Львові культурно-мистецький комплекс.

Зі слів автора петиції, таке рішення потрібне, аби вберегти історичне місце та зелену частину міста від забудовників, - передає 032.ua.

"У зв'язку з неодноразовими публікаціями в пресі про бажання забудувати Цитадель та нещодавньою пожежею (як на мене - невипадковою) на Цитаделі, стає зрозуміло про серйозний намір "будівничих" освоїти (читай: спаплюжити, знищити) цю прекрасну зелену частину Львова. Саме тому, щоб цього не сталося, пропоную створити на території історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель», Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецька цитадель»", - пояснив Олег Страхоцький.

Львів'янин вважає, що до складу новоствореного комплексу мав би увійти також меморіал пам’яті загиблих в'язнів концтабору "Шталаг 328", який розміщувався на території сучасного історико-культурного ландшафтного комплексу "Цитадель".

"А от що задумали зробити на території концтабору "Цитадель-Шталаг-328", де є численні братні могили в'язнів-військовополонених антигітлерівської коаліції. І от що задумала Львівська міська рада, зовсім без огляду що це є Національна історико-культурна спадщина України, занесена в Реєстр нерухомої історико-культурної спадщини України", - коментує Мейлах Шейхет, директор "Єврейського відродження", у себе на сторінці у Фейсбуці.