1 1535469944 img 0220 adccdІснує загроза вчасної подачі опалення до трьох шкіл через лічильники. Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк, інформує прес-служба ЛМР.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, існує загроза вчасної подачі опалення до трьох шкіл — 2 шкіл від котельні по вул. Шевченка, 42 та однієї школи від котельні по вул. Солодова, 6, у зв’язку з позицією ПАТ "Львівгаз" щодо погодження паспортів вузлів обліку природного газу (лічильників) на цих котельнях. На сьогоднішній день не вирішено питання щодо встановлення газових лічильників у цих котельнях.

За словами Ірини Маруняк, у квітні цього року ЛМКП "Львівтеплоенерго" звернулося до ПАТ "Львівгаз" щодо погодження паспортів вузлів обліку природного газу (лічильників) на цих котельнях, зокрема, щоб там встановити лічильники типу TEMP. Однак, з невідомих причин, "Львівгаз" не погодив використання таких лічильників і запропонував встановити лічильники DELTA.

ЛМКП "Львівтеплоенерго" відкоригувало для погодження паспорт обліку такого типу лічильника, однак виявилося, що лічильники типу DELTA не сертифіковані в Україні. Відповідно немає сертифікату — не можна їх встановити.

Тоді ЛМКП "Львівтеплоенерго" втретє звернулися до ПАТ "Львівгаз". "Львівгаз" сказав переробити паспорти вузлів обліку на лічильники типу RABO. "Львівтеплоенерго" в черговий раз переробило паспорти обліку лічильників, однак знову виявилося, що ці лічильники також не є сертифіковані.