1 45144649 2139609109384145 1745178699948359680 n425 вересня 2018 року Апеляційний суд Львівської області своїм рішенням визнав, що земля на вулиці Генерала Курмановича, 1а у Львові не належить і ніколи не належала регіональній філії «Львівська залізниця». Ще у 2014 році на цьому місці стояло помешкання пенсіонера Миколи Малишева. Проте Львівська залізниця, незаконно оформивши землі на інших осіб, бульдозерами зруйнувала помешкання пенсіонера.

Про це 31 жовтня повідомив потерпілий Микола Малишев, передає Щоденний Львів.  

За його словами, він тривалий час мешкав у будинку баракового типу, який був розташований на території п’ятого парку регіональної філії «Львівської залізниці» на вулиці Генерала Курмановича,1а. Проте у 2012 році Львівська залізниця виготовила документи на землю під бараком на інших осіб. А Миколі Малишеву представники цієї структури запропонували забратися геть. Пенсіонер не погодився. І тоді залізниця, озброївшись рішенням суду, у вересні 2014 року зрівняла з землею його помешкання. На той момент вдома були тільки його дружина, пес та кіт. 

- Я жив під відкритим небом! Друзі привозили мені  їсти, - згадує пенсіонер. 

Через два роки його дружина померла від онкологічної хвороби. Микола Малишев звинувачує в цьому тих осіб, через яких його родина зазнала психологічного та фізичного насильства. 

Довгих чотири роки він доводив в судах незаконність дій «Львівської залізниці». І ось, нарешті, має вирок на руках. 

Микола Малишев рішенням суду задоволений. Але зупинятися на цьому не буде. Він має намір отримати компенсацію від «Львівської залізниці» за моральні збитки. 

- Я сам репресований. Я вже маленьким сидів у в’язниці. Мене маленьким з родиною вивезли в заслання. Нас привезли тоді на Чорновола в розподільчий пункт. І звідти нас висилали кого куди. Кого – у Воркуту, кого – в Кемерово. Нас вислали в Казахстан під Карагандою. Моя тітка там сім років просиділа за колоски, - розповів він.