1 670x347px Lviv National Art Gallery 3Львівське ЗМІ Гал-інфо опублікувало анонімний лист працівників галереї мистецтв імені Бориса Возницького, у якому повідомляється про протест проти теперішнього керівника.

"Друзі музейної справи, звертаємося до Вас з інформацією і проханням. Ми, працівники найбільшого музею м. Львова і Львівської області, Львівської Галереї мистецтв імені Бориса Григоровича Возницького. На жаль ми не можемо, підписатися своїми іменами під цим листом. Група працівників галереї об'єдналася з метою супротиву політиці і діям нового керівництва музею.

Тарас Возняк звільнив працівників галереї, які десятки років працювали разом з Борисом Григоровичем (Возницьким, - ред.). Як один з епізодів: Головний хранитель музею-заповідника «Олеський замок» Тетяна Сабодаш понад сорок років працює в Олеському замку, лауреат Премії їм. Бориса Возницькоrо, дві вищих освіти. Спочатку безпідставно звинувачують в крадіжках, потім заявляють що вона «не пройшла Атестацію і визнана профнепригодною» і намагаються звільнити.

Тарас Возняк ліквідував підрозділи галереї, які з його точки зору не можуть бути задіяні в комерційних проектах, якими захопився новий директор. Ще під час промови на конкурсній комісії, Тарас Возняк заявив, що він вміє заробляти гроші, і саме це зробив пріорітетом своєї діяльності.

І тепер ми маємо постійні ярмарки-фестивалі-концерти на музейній території, з горілкою, вином, сиром, ковбасою та інш. (Софія Київська і Лувр могли би позаздрити), за це продає додаткові квитки на платний вхід, руйнує насадження довкола палацу Потоцьких задля монтажу сцени і місць для глядачів.

В Підгорецькому замку вже грають весілля і Тарас Возняк на телебаченні заявляє, що він не проти заробити гроші і організовувати святкування випускних вечорів в замках — підрозділах галереї.

Все це робиться через фінансові прокладки, такі, як благодійний фонд «Підгорецький замок». Через цей фонд проводиться в Підгорецькому замку платні виставки надрукованих на банерному полотні фотографій картин з музею.

Тарас Возняк не приховує свої намірів. Його мета — заробити достатньо грошей, для внеску в одну з політичних сил і отримати місце депутата у Верховній Раді. Музей, це інструмент заробляння грошей для забезпечення подальшої політичної кар'ери.

На підставі всього викладеного, ми вважаємо, що будь яка участь в семінарах, конференціях, слуханнях і інших заходах за одним столом з Тарасом Возняком, це плювок на Бориса Григоровича Возницького, на видатних музейників і істориків.

Комітет опору працівників галереї проти свавілля нового керівництва

м.Львів, вул. Стефаника, 3".