1 45416785 10213050919007133 2073123539174555648 n
"На фото могила українців у Верхраті (Польща). Пам‘ятник, на відміну від левів на Личакові, абсолютно легальний, має охоронятися Польською державою згідно міжурядової угоди з Україною. Але він досі у руїнах"
Володимир В′ятрович, голова інституту Нацпам′яті, назвав заяву Національного корпусу Львівщини щодо конфлікту навколо скульптур левів на Личакові ганебною.

Про це він написав у себе на сторінці у Фейсбуці.

"Заява Національного корпусу Львівщини «Мертва ворожнеча» про скульптури левів на Личакові - ганебна. Її автори підтримують не лише нехтування польською стороною домовленостей з Україною, але й брутальне порушення українського законодавства на українській території. А заклики до порозуміння на могилах звучать особливо дивно після 14 актів вандалізму на українських могилах в Польщі, жоден з яких не розслідуваний і не усунутий.
P.S. На фото могила українців у Верхраті (Польща). Пам‘ятник, на відміну від левів на Личакові, абсолютно легальний, має охоронятися Польською державою згідно міжурядової угоди з Україною. Але він досі у руїнах", - йдеться у дописі Володимира В′ятровича.

Нагадаємо, днями Нацкорпус Львівщини заявив, що не бажає розвитку скандалу щодо "польських левів".

"Національний Корпус виступає проти пошуків ворожості там, де вона відсутня. Знищення левів у місті Лева тільки за те, що вони поставлені поляками, є просто сміховінним і трагікомічним. Українці і поляки мають дати спокій мертвим і працювати на історичне примирення і взаєморозуміння між українською і польською нацією", - йдеться у їхній заяві.

Однак, ще кілька місяців тому, Національний корпус Львівщини провів у Львові марш під гаслами "Львів не для польських панів".