perepohovannja 128 липня 2019 року на Меморіальному кладовищі військовиків Першої української Дивізії «Галичина» в с. Червоне Золочівського району, відбулися поминальні заходи з перепоховання останків 29 дивізійників, які загинули в часи Другої світової війни. Про це пише Золочів.нет.

29 липня на сайті Міноборони появилася публікація, у якій повідомляють що:

“Міноборони перевірить обставини залучення військовослужбовців ЗС України до заходів з перепоховання учасників Другої світової війни на Львівщині.

У зв’язку з критичними зауваженнями в соціальних мережах на адресу оборонного відомства щодо залучення військовослужбовців Збройних Сил України до заходів з перепоховання учасників Другої світової війни у с. Червоне Золочівського району Львівської області, рішенням Міністра оборони України Степана Полторака призначено службову перевірку.

Зокрема, Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України, а також відповідним службовим особам Львівського гарнізону доручено перевірити усі причини та обставини участі військовослужбовців у зазначеному заході.

За результатами перевірки, у разі виявлення порушень з боку відповідних посадових осіб в частині щодо недотримання ними вимог законодавства, керівним складом Міністерства оборони України будуть прийняті відповідні рішення“.

Нагадаємо, що заходи з перепоховання віднайдених останків вояків загиблих в часи Другої світової війни, на Золочівщині традиційно відбуваються кожного року.