yW5m2JTftNg 702x459Львів'яни вимагають заборонити послуги з перевезення кінними каретами в центральній частині Львова. Про це йдеться у петиції, що вже зібрала більше 570 підписів. Тепер її розглянуть у міськраді.

За словами авторки петиції зоозахисниці та голови ГО "Зелена сила" Андріани Байло, містяни стурбовані нещодавньою трагедією та вимагають попередити подібні інциденти в майбутьному.

87589485765Окрім того, ініціаторка нагадує, що за останні роки почастішали випадки ДТП за участі кінних карет. Кінний атракціон у теперішньому вигляді повинен бути заборонений, переконана Андріана Байло.

"У зв'язку з численними трагедіями в розважальних прогулянках кінними каретами, в яких постраждали люди та коні, в центральній частині міста Львів, вимагаємо:

- провести негайну перевірку виданих дозволів на катання в центральній частині міста та обмежити територіально (центр Львова, проїзна частина центральних вулиць) послуги з перевезення кінними каретами;

- розробити правила надання послуг з використанням коней в місті Львів з чітким переліком місць безпечних для людей та коней (наприклад, Шевченківський гай) та врахуванням гуманного ставлення до тварин;

- сприяти у притягненні до відповідальності осіб, що порушили правила благоустрою (застосування піротехніки в публічних місцях) та техніку безпеки", - сказано у петиції.

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року Львівська міськрада дозволила відновити роботу кінних карет у Львові після трагедії, у якій тяжко постраждала 15-річна дівчинка. Окрім того, кобила, яка через вибухи феєрверків кинулась навьоки, отримала травми не сумісні життям і її довелось приспати.

Зазначимо, тоді львів'яни написали одразу три петиції проти використання кінних карет заради розваг.