1 0 cd2
Фото: "Діло"
Вчора, 21 лютого, незвичний спосіб транспортування сиру виявили працівники Галицької митниці у пункті пропуску «Рава- Руська - Гребенне».

 

Як повідомляє Галицька митниця Держмитслужби у Facebook, 40-ка кілограмові головки сиру містились серед гіпсокартону, який перевозили у вантажівці. Згодом з’явилося повідомлення, що було виявлено ще дві вантажівки з сиром, пише "Діло".

«Щойно водії пройшли паспортний контроль у пункті пропуску «Рава- Руська – Гребенне», як працівники митниці виявили прихований від митного контролю товар. Цього разу, як і в попередньому випадку, перевозили 40-ка кілограмові головки сиру. Загалом у двох вантажівках було 40 головок сиру. Наразі з трьох фур вилучили 2400 кг сиру. За цими фактами працівники митниці складають протоколи про порушення митних правил», – йдеться у повідомленні.

В коментарі журналістам в.о. митного поста Рава-Руська Галицької митниці Володимир Босий розповів про приблизну вартість цього сиру.

"Ввечері близько восьмої години на митний пост заїхало три вантажівки з товаром гіпсокартон. Після проходження прикордонного контролю, вони заїхали на митний контроль. Інспектором митниці був проведений огляд. Були виявлені надірвані митні забезпечення, пломби. Відбувся детальний огляд машин. Було виявлено в трьох машин по 730 кг сиру пармезан. Складено протокол на шоферів. За їх словами, якісь невідомі люди попросили загрузити цей сир і завезти. З їх слів, вони не знають тих людей. На нашій території мали розгрузити, хтось мав підійти і забрати. Ми склали протокол на водіїв і відпустили їх. До рішення суду цей сир буде на складах митниці. Як правило суд виносить рішення на користь митниці і тоді сир буде утилізований. Водії заплатять штраф, який дорівнюватиме вартості цього сиру. За попередньому даними, ціна 1 кг сиру пармезан дорівнює 9 євро, отже загальна вартість становитиме близько 21 тис. євро», – сказав Володимир Босий.

Також він додав, що за останній період – це найбільша партія такого дороговартіісного сиру, який затримували на кордоні.

Керівник відділу імпорту компанії ТОВ «Регно Італія УА» Богдан Половка прокоментував затримання фури з контрабандним сиром на митниці.

«Вкотре хочу відмітити якісні зміни в роботі нашої митниці. Боротьба з контрабандою - це додаткові надходження коштів в державну казну, можливість прозорого ведення бізнесу та безпека здоров‘я споживачів».

До слова, ТОВ «Регно Італія УА» – це один з найбільших білих імпортеріі і платників податків Львівщини.

1 0 cd1