53575657 303За рішенням виконкому УАФ, матчі планують відновити з 30 травня. Головний санітарний лікар України затвердив рекомендації з організації протиепідемічних заходів під час матчів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

Також Виконком УАФ дозволив проводити регіональні змагання в областях, де запроваджено послаблення епідеміологічних заходів.

"Голосування членів Виконкому УАФ щойно завершилось і пропозиція відновити з 30 травня матчі УПЛ і Кубку України підтримана! Всі ці поєдинки будуть проводитись відповідно до

затвердженого медичного протоколу. Зокрема, УАФ профінансувала обов'язкове тестування на наявність COVID-19 арбітрів, які будуть задіяні на матчах. Також непростим питанням було погодження застосування системи VAR у вирішальних матчах чемпіонату та Кубку України. Але й тут ми знайшли порозуміння з представниками МОЗ.

Ще Виконком УАФ підтримав рішення про проведення 8 липня фіналу Кубка України-2019/2020 на “Арені Львів”, яка раніше була заявлена резервним стадіоном цьогорічного розіграшу турніру. А в Тернополі фінал Кубку ми обов’язково проведемо наступного року, коли, сподіваюсь, вже ніщо не завадить місцевим вболівальникам насолодитись вирішальним матчем змагань.

Важливим рішенням МОЗу став дозвіл на участь в організації і проведенні матчів УПЛ і Кубку до 200 осіб. Це мінімальна кількість людей, необхідна для організації матчів, враховуючи, що в підготовці та проведенні поєдинків задіяні і різні технічні служби, і медики, і правоохоронці, і організатори трансляції.

Та не дивлячись на ці обмеження, можна стверджувати: після двох місяців надзвичайно складного для всіх нас карантину футбольне життя України відроджується! Це гарна новина і таких новин, дуже на це сподіваюсь, надалі буде ще більше!" - сказано у дописі.