qqq
фото умовне
Таке рішення спричинене рекордними показниками хворих на COVID-19. Оскільки на 100 тисяч місцевого населення має припадати лише 12 інфікованих замість заявлених 32.07.

Тому, на своєму засіданні спеціальна регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, як пише «Голос Карпат», прийняла рішення про наступні заборони і чергове введення обмежень:
❌проведення масових культурно-розважальних заходів, у яких заплановано участь більше 20 осіб крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, навчально-тренувального процесу спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів;
❌організацію та проведення урочистих заходів, пов’язаних із весіллям за участі більше 10 осіб;
❌проведення поминок та ритуальних заходів із поховань померлих за участі більше ніж 10 осіб у приміщеннях та 20 осіб на відкритому повітрі;
❌роботу спортивних залів, фітнес-центрів, тренажерних залів та проведення спортивних заходів на стадіонах із кількістю учасників більше 20 осіб;
❌роботу закладів дошкільної освіти;
❌роботу басейнів, спа-зон та розважальних закладів;
❌роботу ресторанів, кафе інших закладів харчування у закритих приміщеннях;
❌міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Але необхідно відновити роботу контрольно-пропускного пункту на Абранському перевалі (автодорога М-06 Київ-Чоп) із проведенням температурного скринінгу тих, хто в’їжджає на територію області.

А ще - наступні послаблення протиепідемічних заходів в силі:
✔ діяльність готелів (крім функціонування в готелях ресторанів, басейнів, спа-зон);
✔регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполучені, за умови перевезення пасажирів в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;
✔перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.
✔відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах;

Перевірки будуть, тому дотримуйтесь карантину!

Головному управлінню Держпродспоживслужби в Закарпатській області, головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області, управлінню патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції, ВЧ 3002 Національної гвардії України потрібно також забезпечити проведення рейдових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог стосовно функціонування в умовах адаптивного карантину. І, особливу увагу звернути на дотримання масочного режиму та соціальної дистанції. На контролі - визначені заходи дезинфекції у закладах харчування, спортзалах, ринках та громадському транспорті.

Тим часом, за останній тиждень в сусідніх із Закарпаттям європейських країнах, спостерігається різке зниження виявлення нових випадків інфікованих на Covid-19. Зокрема в Угорщині вчора, 17 червня, зафіксували лише 1 (один) новий випадок вірусу за добу. Сьогодні з таким самим результатом звітує Словаччина, - передає «Голос Карпат».
Експерти вважають, що це є результатом вчасного запровадження режиму надзвичайного стану в цих країнах. Тобто, вчасно ввели карантин і там ситуація покращується.

А як у них?

Наприклад, уряд Словаччини через загрозу поширення епідемії увів надзвичайний стан по всій території країни з 12 березня. Цікаво, що тоді у Словаччині було зафіксовано всього 10 (!) випадків захворювання вірусом Cоvid-19.

Станом на 18 червня - 1562 інфікованих, 28 смертельних випадків.11 березня уряд Угорщини також оголосив надзвичайний стан з метою боротьби з поширенням нового коронавірусу. На той час в Угорщині було зафіксовано лише 12 хворих на вірус. Станом на 18.06.2020 - 4079 випадків, 568 - смертельних.

Сусідка Закарпаття - Румунія, яка перебувала в режимі надзвичайного стану з 16 березня. Тут досі фіксують 300+ інфікованих щодоби. Але й цьому є певне логічне пояснення. Бо звелика частина румунів заразилися за кордоном – більшість з них в Італії, а також у Франції, Іспанії та Німеччині. Понад 4 мільйони румунів працюють в Західній Європі, і сотні тисяч повернулися, коли почалася епідемія коронавірусу в Європі. Тому "надзвичайний стан" не спрацював у повній мірі, за повідомленням Mukachevo.net

 Проте, ці наявні показники є значно меншими, ніж в Україні, де щодня фіксують 700-800 нових випадків інфікованих на коронавірус.