2520175
Фото Korrespondent
Тим часом, в Україну уже сьогодні повернуться 12 громадян, які перебувають в ізоляторі аеропорту Афін. Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба, - передає Радіо Свобода.

«Не тіште себе ілюзіями, що головне долетіти до омріяної точки, а там ви якось проскочите», – рекомендує міністр у зв'язку з цією ситуацією. Треба бути обачливішими, говорить міністр, і вивчати та перевіряти напередодні можливості в'їзду в ту чи іншу країну задовго до квитка на руках.

«12 громадян сьогодні повернуться до України двома рейсами RyanAir, ще 4 – рейсом WizzAir. Повернення буде здійснене коштом авіакомпаній. Дякую колегам в консульському департаменті МЗС, наших посольствах в Греції та Ірландії за ефективну роботу», – звітує МЗС.

Кулеба зазначив, що ще стосовно чотирьох українців, які перебувають у Греції, питання вирішується.

Як уже писав "Форпост", в аеропорту Афін затримали 17 українців та кинули їх в ізолятор без їжі та води, оскільки діє заборона на в'їзд громадян третіх країн в цю країну. Із затриманими вийшли на контакт представники Посольства України у Грецькій Республіці, яким і було повідомлено співвітчизниками про цю ситуацію.