121460275 790426681757312 2360331918936906783 nУнікальна ситуація склалася у Мостиській об’єднаній територіальній громаді. Тут фактично за два тижні до виборів з упевненістю на 99 відсотків можна прогнозувати переможця виборів голови громади. Про це зазначив директор Центру експертних досліджень «ТЕМА» Роман Онишкевич.

За його словами, експертне дослідження, проведене на території Мостиської ОТГ на початку жовтня, недвозначно засвідчило, що альтернативи підприємниці та благодійниці Мирославі Пельц на сьогодні вже практично немає.

За даними нерепрезентативного дослідження, здійсненого центром «ТЕМА», за Мирославу Пельц готові відати свої голоси орієнтовно 38% виборців Мостиської ОТГ. Експертний рейтинг найближчого конкурента Мирослави Пельц – діючого голови Мостиської громади Сергія Сторожука – майже удвічі нижчий і становить близько 21 відсотка. Інші кандидати, як от Володимир Горбацьо, Володимир Борисенко і Микола Ковалик можуть змагатися хіба за почесне третє місце, оскільки їхній відрив доволі суттєвий.

«Враховуючи, що кількість невизначених зі своїм вибором складає менше 15 відсотків, бачимо, що електорального ресурсу для того, аби діючий голова в якийсь спосіб випередив Мирославу Пельц, не достатньо навіть у математичному вимірі», - підсумовує директор Центру експертних досліджень «ТЕМА» Роман Онишкевич.

Варто зазначити, що дані, озвучені експертами «ТЕМИ» цілком корелюються з результатами соціологічного опитування, що проводилося з 14 по 21 вересня. Протягом цього періоду соціологічна агенція Соцінформ у межах Мостиської ОТГ опитала 500 людей.

Тоді за кандидатку на голову Мостиської ОТГ Мирославу Пельц були готові віддати свої голоси 24,2% виборців. Пельц стала лідеркою у рейтингу з восьми кандидатів. У найближчого конкурента Мирослави Пельц – Сергія Сторожука соціологи зафіксували 16 відсотків рейтингу.