kam 7f557
фото Твоє місто
Кам'яниця Стеткевичів на Голоску, по вулиці Замарстинівській 213, є однією із найстарших та найкрасивіших на Голоску. За рішенням суду будинок цей втратив статус пам'ятки архітектури. Проте, мешканці бачать тут народний дім і музей.

Відповідна петиція уже зареєстрована на порталі електронної демократії - збереження кам'яниці Стеткевича по вулиці Замарстинівській 213 і перетворення на її на громадський простір (музей, народний дім).

Свого часу цей дім належав подружжю львівських меценатів Стеткевичів.

До недавнього часу будинок був пам'яткою архітектури, але нещодавно за рішенням суду втратив цей статус.
Будинок збираються знести під забудову.

Автор петиції, Гаврилишин Василь наголошує - новобудови є важливими інвестиціями для міста, проте не на місці історичної та єдиної у своєму роді будівлі для львівського мікрорайону Голоско. Це знакове місце для нашої громади можна перетворити на музей чи інший громадський простір, який буде служити місцем відпочинку також і для жителів прилеглих новобудов. Підписи за збереження кам'яниці Стеткевичів  розпочали збирати 13 жовтня. Наразі зібрнао 95 підписів із 500. 

Відтак, Гаврилишин Василь закликає усіх небайдужих підтримати петицію та долучитися до збереження історичної забудови Голоска.