koronavirus karantyn covad sanbir likar
фото умовне
Пацієнт, який захворів коронавірусом і знаходиться у важкому стані, має заплатити значну суму для свого лікування. 2500 гривень коштують медикаменти для одноденного прийому- якщо хворий перебуває у звичайному відділенні, а у 5000-6000 гривень вам обійдеться реанімація.

Такі цифри озвучені керівниками медичних закладів Львова в ефірі телепрограми "Великі перемовини" з Олегом Радиком на Першому Західному.

І платоспроможніть пацієнтів - не єдиний аспект у лікуванні коронавірусу. Зі слів Михайла Гички, генерального КЗ ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня", не усіх пацієнтів їх медзаклад може вмістити. "У нас 30 ліжок, і 5 із них - для інтенсивної терапії, - коментує гендиректор. - Сьогодні у нас 36 пацієнтів із діагнозом коронавірусної хвороби. Для цих хворих ми виділили ще дві окремі палати". 

- Сімейні лікарі стараються лікувати це на дому. Вони бачать усю ситуацію. Хворих немає куди покласти, - скаржиться Михайло Гичка. У пріоритеті - пацієнти із важким станом".

З його слів, медикаменти насправді купляють пацієнти. 85% ліків пацієнт мусить купувати. Середня ціна всього лікування - 40-50 тисяч гривень.

"Один день перебування пацієнта у нас в лікарні саме в плані медикаментозного забезпечення обходиться орієнтовно у 2500 гривень, - розповідає Любомир Рак, директор Центру легеневого здоров'я. - Візьмімо 14 днів, і виводиться сума. Також, у реанімації медикаментоно забезпечити одного пацієнта становить 5-6 тисяч гривень.